L’ABRIL A “EL DAU”

Els progressos il•limitats que s’obren davant nostre en el camp de la ciència i la tecnologia fan que la part més instintiva i irracional de l’ésser humà quedi, de vegades, relegada en un segon pla. Sortosament per nosaltres i per les nostres vides els primers rajos de sol estiuenc, l’allargament progressiu del dia, la transformació del paisatge… desperten dins nostre un univers de sensacions vitals que semblaven haver desaparegut en aquest llarg hivern. En una societat mediterrànea com la nostre on la llum és gairebé una divinitat, el sentir que el dia no s’acaba ens obre les portes al somni i l’imaginació, el nostre interior sembla estar més que mai en harmonia amb tot el que ens rodeja i la imminència de l’estiu ens convida a sortir al carrer i festejar que estem guanyant terreny a la nit. Les fotografies de Kris Ubach són una invitació al viatge i al descobriment de les circumstàncies dels homes… de tot el món.

EXPOSICIÓ MENSUAL: “L’HOME I LES SEVES CIRCUMSTÀNCIES” A CÀRREC DE KRIS UBACH

“Un bon dia la fotògrafa va decidir ser fotògrafa. Esborrant el rastre de les empremptes marcades sobre l’asfalt començà a caminar damunt de roques llunyanes, sorres desèrtiques, herbes amb història i platges interminables. Avui els seus ulls, perduts i cansats entre infinitat d’avions, autobusos o trens, arriben a imprimir i a acariciar paisatges màgics, gairebé irreals.
Amb el temps ha après que la categoria poètica dels pobles i les ciutats només s’assoleix gràcies a l’aura de les persones senzilles que vesteixen aquells indrets i que, sigui on sigui i en condicions diverses, suen les cadenes de l’ofici com qualsevol de nosaltres. Per això ella, sempre que pot, els fa immortals dibuixant en préstec les seves ànimes anònimes.
De retorn a casa ordena la seva col•lecció de vides amb un orgull minuciós mentre jo, assaguda al balancí, contemplo i escolto tots aquells rostres viatjant pel paper fotogràfic”.

Text de Pat Ubach

IV EDICIÓ CICLE DE MÚSIQUES TRANQUIL•LES A “EL DAU”

Fins el 25 d’abril del 2009 té lloc en diferents espais de Mataró la IV Edició del Cicle de Músiques Tranquil•les, organitzada per la Casa de la Música de Mataró. Des de “El Dau”, us volem animar a gaudir d’alguna de les actuacions programades, si encara no ho heu fet, i desconectar a través d’una música delicada i sense estridències on s’efatitzen els instruments, s’escolten lletres compromeses i es té la comoditat necessària per disfrutar-la.

Per a més informació: http://www.casadelamusica.cat