Marta Pich presenta una mostra monogràfica sobre Miquel Abras inclosa dins l’exposició “Música per mirar”

  • És un recull de fotografies de concerts del músic de La Bisbal d’Empordà
  • La mostra s’inaugurarà al Dau l’11 de març i comptarà amb la presencia de l’artista empordanès

L’Espai Cultural i Gastronòmic de Mataró El Dau (Carrer d’en Pujol, 26), acollirà des de l’11 de març fins el 3 d’abril l’exposició “Música per mirar”, que recull una selecció d’imatges de concerts que la fotògrafa bagenca Marta Pich ha anat recopilant des del 2003, any en que va conèixer a la mítica banda madrilenya Los Secretos, de la que n’és la fotògrada oficial, fins a l’actualitat.

La mostra inclou un apartat monogràfic dedicat al músic empordanès Miquel Abras. Cada fotografia porta per nom el títol d’una cançó d’Abras i s’hi pot llegir un fragment de la lletra que Pich relaciona amb la imatge. També s’explica on i quan s’ha fet la instantània. N’hi ha de concerts fets a Barcelona, Manresa, Bescanó, Badalona i Mataró, entre d’altres.

L’exposició de fotografies sobre Miquel Abras es va poder veure per primer cop al concert conjunt d’Abras amb Joan Masdéu al teatre El Mundial de La Bisbal d’Empordà, el mes passat. D’altra banda, “Música per mirar” es va estrenar l’estiu passat a Madrid i fins ara ha passat per Manresa i Badalona.

La inauguració es farà el divendres 11 de març, a les 20.30h, i comptarà amb la presencia de Miquel Abras, que interpretarà algunes cançons.


Miquel Abras

Miquel Abras és un dels artistes amb més repercussió de l’escena musical actual. Té tres treballs publicats: Temps de zel (Música Global, 2010); M’agrada sentir el que tu sents (Música Global, 2008) -treball amb el que va guanyar el Disc català de l’any (Ràdio 4) i tres premis Enderrock-; Entre mil vidres trencats
(Música Global, 2006). També ha guanyat el concurs Sona9 (2005), el concurs de Cançó en català de Salitja (2005) i el Premi Carles Sabater (2004). Aquest 2011 està immers en una gira acústica arreu de Catalunya.

 

Marta Pich

Era l’any 2000 quan Marta Pich va iniciar la seva aventura fotogràfica una mica per casualitat. Es va comprar la seva primera càmera reflex i va començar a col·laborar en premsa. Es va formar a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, encara que, assegura que els seus grans mestres han estat els amics fotògrafs que ha tingut al seu costat. Durant aquests deu anys de professió ha col·laborat en diverses publicacions. Però la seva passió per la música va fer que de mica en mica s’anés centrant en aquest camp. I va ser gràcies a la música que la fotografia es va convertir en un puntal essencial de la seva vida.

Per a més informació de l’exposició: 609337533 (Marta Pich)