L’exposició d’aquest mes, resultat d’un treball multidisciplinar sobre l’incomoditat, s’inaugura en un acte força singular on la música i la dansa reflexaran l’ànima de les fotografies i de les pintures realitzades per Bastanist Pou i Soledad Soler. El cantautor Serafí X. serà qui posarà la música i les ballarines Raquel Morales i Laia Rota coreografiaran la incomoditat d’aquest experiment.

Pintura i fotografia

L’artista plàstica, Bastanist Pou Riu, que treballa a cavall entre la il·lustració i la pintura, plasma l’atmosfera tallant i onírica que es crea quan els personatges de la sèrie de retrats incòmodes, expliquen allò que els incomoda: haver de demostrar, treballar per diners sense el més mínim interès pel què un fa, competir en les relacions personals en base al poder de la bellesa, tenir la certesa de l’engany, desitjar marxar d’on s’és sense la perspectiva d’aconseguir-ho, sentir-se radiografiat amb la mirada…

La sensació de sentir-se fora de lloc és el què uneix els personatges quan se senten incòmodes. Aquest sentiment és el que explora la fotògrafa Soledad Soler amb la sèrie lleugerament aquí, on a través de l’autoretrat planteja incerteses. El personatge que se sent fora de lloc flota, sense acabar d’arribar. La suspensió en la que es troba és un refugi protector que obre interrogants. Tant les fotografies com les pintures esdevenen peces d’una forta expressió narrativa que desperten la imaginació de qui les mira.

Música i Dansa

Serafí X. és un cantautor electro-acústic que defensa la profunditat de sentiment per davant de qualsevol exercici purament estètic. La seva música neix sovint del dolor, de la soledat i de la incomoditat de portar una pell no feta a mida o de viure dins d’un decorat d’una altra època. D’altres, però, sorgeix de la necessitat d’anunciar al món (als que vulguin escoltar) que també cal aprendre a ser feliç i que, de vegades, ell mateix pot arribar a ser-ho.

Raquel Morales i Laia Rota han preparat una peça de dansa contemporània inspirada en

el tema de l’exposició i amb la música de Serafí X.

Per a més informació: http://incomodes.blogspot.com/