EL NOVEMBRE A “El DAU”

Queden encara uns anys per a què es compleixi el centenari d’una de les obres més importants de la literatura del segle XX, “La metamorfosis” (1915) de Franz Kafka, però  podem afirmar que cada dia que passa la societat en la que vivim esdevé més kafkiana. Tothom veu com el poder que demana esforços als ciutadans per fer front a la crisi es converteix en la màxima expressió de la corrupció. Els bancs, els grans “damnificats” per la situació econòmica actual només fan que presentar beneficis al final de l’any. Les gran empreses acomiaden els seus treballadors sota pretextos de sostenibilitat però els alts directius segueixen mantenint uns sous milionaris. Davant d’aquest “monstre burocràtic” l’home contemporani, l’heroi “kafkià”, està completament sol i abandonat al seu destí i qualsevol intent de remediar-ho sembla estar condemnat al fracàs. Dia que passa, l’evidència de que vivim atrapats pels tentacles del poder és més flagrant.

Davant d’això, des de “El Dau” volem expressar la nostra decepció i descontentament amb tot el que està succeeint al nostre voltant. Ens ofèn i ens dol que la cultura sempre sigui la gran sacrificada en el sí d’aquest engranatge. Per què ja no es creu en l’art com una forma d’intentar actuar sobre les consciències de tothom? Nosaltres sí que ho fem i per això exigim una “Metamorfosi” d’aquesta situació i us convidem a disfrutar de totes les propostes culturals de “El Dau” d’aquest mes de novembre.EXPOSICIÓ MENSUAL: “METAMORFOSI” A CÀRREC DE GINA CHAVES

La vida t’ensenya a conviure i adaptar-se amb l’entorn. Desprès d’uns anys treballant amb els olis i prenent breus descans per causes d’aquesta mateixa vida, vaig travessar els meus límits de l’experimentació: L’ESPRAI!
En una de les meves sortides a l’exterior de la terra, vaig conèixer l’Esprai, tècnica que fan servir els grafiters del carrer. La meva imaginació es va preguntar: puc transmetre els meus sentiments amb tela i esprai? Doncs bé, aquí teniu una mostra de que sí. És una sensació de llibertat, que amb la tècnica de l’olio no he pogut  experimentar en tant que és més perfeccionista, entretinguda i sèria. Per contra, l’esprai és dit i fet; llibertat d’expressió a l’instant. Així ho veus, així ho transmets.

L’expressió abstracte cada persona pot apreciar-la de diferents maneres però la meva passió per l’art, els meus sentiments i la meva manera de viure la vida, queda sense cap dubte reflectida en  cada una de les meves obres. Cada sentiment, cada situació, cada tros de recorregut que faig, tenen el seu moment i el seu espai dintre de la varietat dels quadres.

Text de Gina Chaves