Endinsats cada vegada més en el segle XXI, encara no hem estat capaços de trobar la forma, la història i l’imaginari que narri la realitat contemporània. Un art, en definitiva, que ens expliqui els absurds, sense sentits i frustacions de les societats del progrés. L’esperit de l’època actual és el de reciclar tot allò que ens ha precedit, mesclar contínuament ideologies i moviments, incapaços de trobar i articular un discurs propi. L’híbridació del passat s’ha convertit en l’única via per continuar avançant i parlant dels problemes que ens envolten. La mirada al passat sembla, ara per ara, l’únic cònsol a un present de futur incert. Per aquest motiu us proposem revisitar els 70 de la mà de Xènia Andrés, amb l’esperança de recuperar-ne part del seu inconformisme.

EXPOSICIÓ MENSUAL: “ELS 70” À CÀRREC DE XÈNIA ANDRÉS

“Quan un desconegut et diu que li agraden els teus dibuixos t’ho prens més seriosament que quan t’ho diu algú que et coneix. Bé, aquesta és la meva teoria i just així va començar tot. Mai he considerat que dibuixés bé, però m’agrada fer-ho… Un dia vaig pensar..per molt que no controli les proporcions i que deformi cares i cossos m’encanta dibuixar i m’agradaria mostrar-ho al món.
I, per què els anys 70?Doncs perquè els meus dibuixos demanaven color, per no haver de seguir cap pauta i com a homenatge a un estil gràfic revolucionari i a unes ments somniadores. Però sobretot: com una crida a l’inconformisme”.

Text de Xènia Andrés

IV EDICIÓ CICLE DE MÚSIQUES TRANQUIL•LES A “EL DAU”

Del 28 de febrer al 25 d’abril del 2009 tindrà lloc en diferents espais de Mataró la IV Edició del Cicle de Músiques Tranquil•les, organitzada per la Casa de la Música de Mataró. Des de “El Dau”, volem agrair la possibilitat de formar part d’aquesta iniciativa i us recomanem que la disfruteu al màxim. Com els propis organitzadors manifesten, el Cicle no pertany a cap estil musical concret ni està dirigit a cap públic concret. Simplement es tracta d’una manera de disfrutar i desconectar a través d’una música delicada i sense estridències on s’efatitzen els instruments, s’escolten lletres compromeses i es té la comoditat necessària per disfrutar-la. Animeu-vos-hi, tranquil•lament…
Per a més informació: http://www.casadelamusica.cat