Des de finals del segle XX la concepció clàssica de l’art s’ha anat transformant mica en mica. Autors com Marcel Duchamp o Andy Warhol van trencar amb les seves obres l’aura romàntica que havia tingut l’art fins llavors. Tot era capaç d’esdevenir art i, per tant, en qualsevol lloc es podia practicar el fet artístic. Els museus deixaven de tenir el monopoli de les obres i el carrer es convertia en un emplaçament on poder gaudir de l’art. En aquest context de fer públic l’art, la cultura del graffiti ha tingut un paper important. Sovint polèmica i mal entesa (com també mal practicada en alguns moments), aquesta cultura ha trobat en les parets d’espais post-industrials i d’altres indrets de la perifèria urbana llocs on poder expressar, recollir i denunciar les inquietuds, passions, mites, somnis, d’un grup de gent que ha fet del carrer el seu nexe d’unió vital. El Festival Spraysound, en aquest sentit, ens pretén mostar les capacitats i singularitats de l’art del carrer.

EXPOSICIÓ MENSUAL: “L’ART AL CARRER” ORGANITZADA PEL FESTIVAL SPRAYSOUND

El Festival Spraysound, el gruix del qual tindrà lloc el cap de setmana del 13 i 14 de juny arriba a la seva 3era. Edició. Aquest any els organitzadors tenen la voluntat de donar-li una dimensió superior, ampliant d’una banda els espais on es desenvolupa i de l’altra, augmentar l’oferta cultural i d’oci que s’ofereix a través de xerrades, concursos, exposicions, ball, concerts, i d’altres activitats. L’objectiu principal és donar a conèixer a la societat mataronina les diferents manifestacions d’art al carrer i sobretot, trencar amb tots els prejudicis que sovint s’han derivat d’aquesta cultura urbana. Per aquest motiu, cal destacar que el Festival també té un caràcter didàctic i de conscienciació i es realitzaran xerrades dirigides als més joves on es tractaran temes fonamentals com: què és el graffiti, el respecte a l’entorn aliè, civisme, valors, demanar permisos per poder pintar un mural legalment…

En “El Dau”, concretament, es durà a terme una exposició fotogràfica col•lectiva amb l’art al carrer com a motiu central. En ella, diferents artistes del Maresme, Vallés i Barcelona plasmaran mitjançant la fotografia la seva manera de veure i entendre, des d’una perspectiva diferent i lliure, el què és la cultura urbana.

Per a més informació al voltant del Festival podeu consultar: http://www.spraysound.tk