Preu: 6€ Taquilla / 5€ Atrapalo.com

Maronda és el projecte musical de Pablo Maronda i Marc Greenwood, baixista de La Habitación Roja. A ells s’uneixen en directe Paco Beneyto (Midnight Shots) i Dani Cardona (Una Sonrisa Terrible). Els grups de guitarres de la costa oest i el folk americà són les referències capitals d’un duo que també mira cap el passat del pop espanyol.

Gravat a cavall entre casa de Marc Greenwood i l’estudi de Dani Cardona, entre febrer de 2009 i agost de 2010, “El Fin Del Mundo En Mapas” és el diari d’una catàstrofe: els indicis dispersos d’una tragèdia irreversible, els mapes del naufragi -emocional i ideològic- d’un protagonista omniscient, que analiza la seva vida al final del trajecte. I en aquest punt descobreix que és gairebé com tornar al principi: el vertader Apocalipsis és que no estem morts i tot comença una i altra vegada, sense possibilitat de redempció. Perè “EFDMEM” és també la clau per arribar a la fi de la terra. La fi del món que la ANTIGUITAT imaginava en gravats i relats, com un abisme fabulós on el mar s’endinsava en el tapís negre del cosmos, i que “localitzaren” en els llibres decimonònics de gamma baixa, els relats avançats al seu temps de Juli Verne, H.P. Lovecraft o Robert Louis Stevenson.

Es tracta d’un disc amb ressonàncies de Los Brincos, Byrds, Pixies, Smiths, Phil Spector , Jesus And Mary Chain, Richard Hawley, Tindersticks o Nacha Pop, Velvet underground, Family o Décima Víctima. En definitiva, alguns dels noms que et vindran al cap quan els escoltis en directe a El Dau; amb els seus riffs, arrenjaments i melodies.

Més informació: http://www.myspace.com/pablomaronda

 

PLV Havoc és un cantant i compositor donostiarra amant dels sons rock-folk clàssics, que ja amb el seu anterior disc, “The shape of your heart” (2009) va aconseguir ser reconegut a la premsa especialitzada com “una de les referències del folk espanyol i una de les revelacions de l’any 2009 “. PLV Havoc és l’alter ego de Pere Gràcia Pérez de Viñaspre encara que, com ell mateix afirma, ja ens sap “on comença un i on acaba l’altre”. L’artista presenta ara el seu segon llarg, “Penny Lancaster” un nou tractat de rock i folk de tints malenconiosos i romàntics que sens dubte està donant molt que parlar ja en les seves primeres setmanes de circulació.

PLV Havoc ha actuat ja en festivals de la talla de Ebrovisión 2010, Corva 2010, Lluna Krea 2010, Sonorama 2011 i Donostikluba 2011, a més d’haver telonejat a gent com The Duke and the King, Arizona Baby, Coque Malla, Mikel Erentxun o Ken Zazpi.

Es podria dir que PLV Havoc recrea d’una manera molt particular a grans com Neil Young, Cat Stevens, Gene Clark, Johnny Cash o Tim Buckley però, com a ell li agrada recalcar: “crec que el format no deixa de vegades veure el bosc “estant aquest més a prop de la idea de fer cançons atemporals i imperibles i per tant potser més a prop d’autors com M. Ward, Bonnie Prince Billy, Ryan Adams o Wilco.”

“Penny Lancaster”, el seu primer disc amb banda, és un àlbum ambiciós, sofisticat i molt personal, que no oblida certs aires folk, s’endinsa en el rock i coqueteja amb l’indie.

PLV Havoc és un artista visceral i singular que ens parla del seu món emocional de la millor manera que pot expressar-se: a través de la seva veu i les seves melodies, alguna cosa que l’ha conduït en més d’una ocasió a terrenys deshabitats i segurament gens convencionals. Tal i com li va descriure el crític Pau Cap: “Imaginació i sagnia emocional”.

Més informació: http://www.myspace.com/plvhavoc