PREU: 3€

Una ferma revolució en l’escena pop independent catalana és la que van oferir “ix!” amb el seu àlbum debut “Autòmat Infinit” –hexatylic records 2008-. Una banda farcida de detalls i amb una producció acurada de sonoritat internacional que canta en llengua catalana. De vegades són alegres amb toc acústic, i d’altres foscos amb descàrrega de potència. En ambdós casos, “ix!” té sempre èpica, narrant històries emocionals o socials, fent servir imatges a mode fotogràfic, i amb jocs de fonètica.

Els “ix!” són un grup per veure’l en directe. Els arranjaments a les cançons i la seva posada en escena accentuen la particular proposta musical, i la seva extensa agenda de concerts els col·loca com a una de les bandes amb millor estat de forma d’aquest país.

Com a projecte immediat, aquest proper mes d’abril de 2010 s’estrenarà als cinemes ‘Estació de L’Oblit’, una pel·lícula de Canónigo Films amb TV3 dirigida per Christian Molina i Sandra Serna, on “ix!” és l’autor de totes les músiques que acompanyen el film.

El passat 15 de febrer “ix!” va editar el seu segon álbum “L’Ingenu és lliure” (Gat Records 2010) després d’estar de gira durant més d’un any. Un treball on demostren la maduresa acumulada en 14 tremendes cançons, més fresques i potents que mai, que arribaran a les llistes independents de tots els mitjans especialitzats. ix! & Gat Records és un projecte totalment gestionat pels propis integrants del grup.

Per a més informació: http://www.myspace.com/ixcadaques