PREU: 6€ Taquilla / 5€ Atrapalo.com


A vegades, els millors concerts són sense escenari, entre amics coneguts o per conèixer. Tot el demés, les llums de colors, els elogis, les xifres de visites al myspace, les “bones critiques” i altres paranys estan de més, son només l’aparença, el cofre, d’un immens tresor…

La seva passió per la música comença als 12 anys quan aconsegueix reunir prou diners per comprar la seva primera guitarra amb la qual comença a interpretar les cançons d’artistes com Terence Tren’t D’Arby, Stevie Wonder, Prince, Michael Jackson, … que formarien la seva més notable influència.

De formació absolutament autodidacta, aviat compon les seves primeres cançons i comença a impartir classes de guitarra i cant. Amb setze anys decideix deixar-ho tot per la música i dedicar-se a la composició i gravació de maquetes que posteriorment formarien part del seu primer CD. Instrumental i bàsicament experimental, compost i produït per ell i amb la guitarra com a principal protagonista, li obre les portes d’una important editorial i la seva música comença a formar part en pel·lícules, anuncis i sintonies de programes.

Es succeeixen projectes amb diverses bandes, concerts i enregistraments col·laborant amb rellevants artistes fins que decideix carregar la seva guitarra a l’esquena i aventurar-se en altres cultures, altres països on presentar les seves cançons i sobretot conèixer i aprendre diferents sons. Des d’Estats Units a Londres, on decideix instal·lar-se per un temps i combinar la docència amb tocar a la majoria de locals i pubs londinencs. Donant lloc al seu segon disc, ‘no one else but me’ un disc de soul-pop i cantat íntegrament en anglès sota el pseudònim ‘Devnath’.

Però 2 anys més tard Damià Olivella decideix publicar el seu primer disc en la seva llengua materna: “ARA”. Un treball que irromp amb força en l’escena musical catalana de tal manera que el porta a les millors sales del país: Bikini, Luz de gas, Palau Sant Jordi i a tocar davant de 25.000 persones a la Plaça Catalunya de Barcelona.

+info: http://www.myspace.com/damiaolivella