“Aranyó Jazz Classic” és un grup de Jazz format a Arenys de Munt (Maresme) l’any 1995 pel guitarrista Martí Salvà juntament amb el baixista/contrabaixista Josep Mª Gil. Les hores d’assaig les van passar al carrer Aranyó d’Arenys de Munt, i d’aquí prové el nom del grup. Més tard es van incorporar a la formació el bateria Josep Villanueva i el pianista i compositor Albert Gormé, deixant el grup constituït amb la presència d’un saxofonista en 1997.

El grup cerca una sonoritat autòctona dintre de la cultura catalana, no com a forma cultural excloent sinó com a a via per donar un toc local i personal en un llenguatge universal i transfronterer com el jazz. Aranyó Jazz Classic desenvolupa molts estils jazzístics a partir d‘un model central comú als cinc músics: tocar peces estàndards i composicions pròpies i desenvolupar un fraseig jazzístic clàssic en base al ritme de swing com a punt de partida estenent-se a altres ritmes com són:  bossa, bolero, latin, calipso, rumba  i blues.

El quintet ha actuat en directe en nombrosos clubs de jazz com: el Jamboree  i Jazzroom (antiga Cova del Drac) a Barcelona, La Nova Jazz Cava de Terrassa, El Clap a Mataró; participacions a Cicles de Jazz, com a L’Invernacle o El Centre Cívic de Can Deu organitzats per l’Ajuntament de Barcelona, o el Cicle de Jazz del Casino de Granollers, entre d’ altres.

Amb el temps, el grup ha tingut diferents saxofonistes encara que el quartet inicial s’ ha mantingut. La formació actual són Pol Padrós (Saxo Alt), Martí Salvà (Guitarra de Jazz), Albert Gormé (Piano i compositor), Josep M. Gil (Contrabaix) i Josep Villanueva (Bateria). Amb aquest quintet s’ha enregistrat el CD “Nits” que ha estat emès per Catalunya Ràdio, Catalunya Música i Com Ràdio.

Per a més informació:
http://www.arenys.org/aranyojazz/