“Samitier” busca la cançó pop definitiva i la tornada perfecta, com ja fèien “Cinerama”, “Orange Juice” o “The Byrds”. Es tracta de Jangle-pop cantat en català en boca de l’Adrià Gonzàlez, qui retroba en “Samitier” la via d’escapament necessària per la seva música després que el seu anterior grup, “L’Ana és un Koala”, entrés en una parada indefinida a causa dels projectes vitals dels altres membres de la banda. En aquest sentit, “Samitier” significa l’esperança i la llum que neixen a tots els nous projectes. Acompanyant l’Adrià hi ha el Raül Z. Méndez (baix i veus), membre dels desapareguts “El Guisante Mágico”, Xavier Martín (bateria i veus), amb una llarga trajectòria com a músic d’estudi i Pere Duran (teclats i veus), provinent de l’escena soul i el revival mod amb grups com “The Kinky Coo Coo’s” amb els quals ha girat per tota Europa.

“Samitier” neix amb la carta de presentació de “Porter-Davanter”, un EP de cinc cançons que s’han auto-editat ells mateixos i que compila la tradició de dècades de pop líric i cantants carismàtics com David Gedge o Edwyn Collins. Brillen amb llum pròpia la cançó que dóna nom a l’EP, “Porter-Davanter”, i “El copilot suïcida”, dos temes que, com els altres tres, serveixen de reafirmació personal de l’autor, carregats amb dosis d’optimisme. La idea conceptual de “Contra les cordes”, també a l’EP, resumeix perfectament l’eix al voltant del qual gira la música de “Samitier”: sobreposar-se als contratemps i adoptar l’actitud vital optimista inherent a la música pop. Actualment, el grup és finalista al concurs de maquetes “Sona9” que organitza el Grup Enderrock i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

“Porter-Davanter” està a la disposició de qui vulgui al myspace del grup a través de descàrrega gratuïta i també en una edició limitada en CD que presenta un cuidat disseny.

Per a més informació: http://www.myspace.com/samitierbcn