PREU: 3€ TAQUILLA

La iaia

“La iaia” és la nova proposta d’Ernest Crusats i Font. Amb només 23 anys, aquest jove creatiu ja ha guanyat un concurs d’àmbit català (el Vicsona2009) i es presenta com una de les figures musicals més emergents i controvertides de la nova escena musical a Catalunya. Destaca sobretot per la seva capacitat de fondre el caràcter mediterrani amb les influències anglosaxones aportant així una nova experiència de la música popfolk en català, que tot i recordar-nos els nostres referents apunta cap a nous horitzons creatius a Catalunya.

Les lletres estan escrites en un català de carrer, molt planer, que utilitza imatges conceptuals quotidianes presents en el nostre dia a dia. Sobretot parla de les experiències dels individus al segle XXI, la importància de la moda en les nostres vides, sobre el que som i l’amor des d’un punt de vista contemporani.

Les influències musicals van des de les avantguardistes bandes com “The Bishop Allen”, Peter Broderick, “The Wave Pictures”, Sufjan Steven, “Fleet Foxes”, “Giant Sand”, “Kings of Convinence”, “Manel”, fins a clàssics com Pau Riba, Leonard Cohen o Sisa entre d’altres.
El directe és d’allò més sorprenent ja que s’utilitza l’eina dels loops per a crear loops a temps real, doblant i triplicant veus i guitarres i aconseguint noves sonoritats i un efecte visual molt novedós i atractiu. Tot un luxe de directe.

La formació està composta per l’Ernest Crusats a la veu, guitarra de nylon i loops en directe, el contrabaixista Jordi Casadesús, músic de Maria Rodés i de The Gramophone Allstars i el bateria Jordi Torrents, component de la banda Miyagui.

Per a més informació: http://www.myspace.com/laiaiamusica