En el 2006 “Vinodelfin”, després de varis anys de carrera, es destapa com a banda de pop-rock capaç de combinar de manera original els sons contemporanis amb una actitud independent que abraça les seves pròpies arrels i influències sense complexes. Al•liens a qualsevol moda, aquests supervivents de la música troben en el seu propi univers una base d’exploració única que, sense cap mena de dubte, obre una nova escletxa pel pop en castellà.

Així, el grup queda compost per Marcos Andrés (veu i guitarra)  qui incorpora la seva estima per la música tradicional del sud; Fluren Ferrer (teclats) qui en el seu estudi (casi laboratori) comparteix amb moltes bandes amigues (“Sidonie”, “Elefantes” o “Love of Lesbian”) noves possibilitats dins del pop-rock; Pablo (baix) i Mati (bateria) qui obren un ampli ventall musical al fil de Soda Stereo i Ceratti en solitari, mentres que Alberto González (guitarra) indaga en l’actual música britànica liderada per Coldplay.

Aquest és el seu moment i el disc “Seres Únicos” (Warner ‘09) n’és el testimoni. Es tracta d’un treball discogràfic en el que encaixen totes les peces en un perfecte mosaic musical, on podem trobar verdaderes joies del pop de vanguàrdia com “Caballo soy” o bé “Reconocer”, on trobem unes bases rítmiques, gairebé tribals (molt en la línia dels seus idolatrats “Radiohead”), acompanyades per una melodia de veu de marcat caràcter flamenc. Tot això acompanyat d’unes lletres poètiques i d’un directe molt treballat capaç de traslladar a l’oient d’allò íntim a l’èpica més emocionant. Un disc, en definitiva, que resumeix la recerca de “Vinodelfin” de l’equilibri dels seus diversos orígens, influències i qualitats o bé com es diria dels autors de la Generació del 27, un equilibri entre la concepció romàntica de l’art (irracionalitat i inspiració) i la seva concepció més clàssica (esforç rigorós, disciplina, perfecció). Un espai fronterís entre la puresa estètica i l’autenticitat humana, entre l’art per minories i la majoria, entre allò universal i allò espanyol… Segurament aquesta és la clau per mantenir-se equidistants entre el mainstream i la música independent.

Sens dubte, un concert recomenable per a tothom però sobretot per aquells que els agradi la música de “Love of Lesbian”, “Vetusta Morla”, “Coldplay”, “Radiohead”, “Fito Páez” i “Gustavo Cerati”. És l’oportunitat de poder veure en directe en “El Dau” un grup que està de Gira Nacional, que ha actuat juntament a “El Canto del Loco”, “Hombres G”, “Pastora” i que ha col•laborat amb “Shuarma”, “Sidonie”, “Poet in Process” i d’altres.

Els vam tenir fa un mes amb nosaltres i ara tornen a estar aquí. No desaprofiteu aquesta segona oportunitat de veure’ls en directe i en acústic.

Per a més informació:

http://www.vinodelfin.com/
http://www.myspace.com/vinodelfin